Købe samleobjekter er en af de mest underholdende ting at gøre på eBay, simpelthen fordi du kan finde så mange ting som du bare ikke kan få andre steder. Her er et par tips til at hjælpe dig på din vej.

Find din kategori.

Du vil sandsynligvis finde, at alle de varer, du er ude efter, vises i en enkelt kategori. Tilføj denne kategori til din browsers favoritter, og holde kommer tilbage.

Kigge efter fejl.

Hvis du samler noget, er chancerne du kender en masse om det. Dette kan være din mulighed for at gøre en mint fra en sælger fejl. De kan ikke indse, at de har en sjælden version af et element, eller de kan have forladt off de centrale oplysninger, der gør det værdifulde. Hvis du er villig til at kontakte sælgeren og bede dem om et par spørgsmål om varen til at bekræfte, at hvad du tror det er, bør du kunne købe varer som disse. Du kan derefter videresælge dem med stor fortjeneste, hvis det er, hvad du ønsker at gøre.

Tro ikke altid beskrivelser.

Hvis du finder noget du ikke har hørt om, og beskrivelsen kalder det ‘sjældne’, må ikke antage, at det faktisk er. Alt for mange sælgere bare sætte ‘sjældne’ i alle deres beskrivelser-chancerne er at varen er fælles og er netop blevet beskrevet forkert. Ikke byde medmindre du ved hvad du køber.

Stængelen andre brugere.

Når du samler noget, vil du sandsynligvis opdage, at der er fire eller fem sælgere, der synes at komme med konsekvent gode varer – og de samme købere købe dem. Tilføje deres bruger sider til dine favoritter, og kontrollere tilbage ofte for at se hvad de har fået – eller hvad de har at byde på,-at du måske være interesseret i.

Ikke får alt for knyttet til en auktion.

Der er millioner af varer er opført hver dag på eBay – uanset hvad du ønsker, vil det komme igen, og hvis du ikke får det der er masser flere ting at købe. Dette er magen til den gyldne regel om at forhandle: altid være parat til at gå væk. Hvis du ikke kan gå væk, så forvente at betale over odds. Der er få ting så sjældne, at en anden sælger ikke vil have en til at sælge. Gå og bud på en billigere auktion, i stedet for at komme ind i en budkrig i det er allerede dyre.

Pas på portoen.

Hvis du indsamle masser af små ting med en relativt lav værdi, kan du ende med at betale så meget for Porto, som for hvert element. Du bør tage disse omkostninger i betragtning, når du laver dit bud. En anden god strategi er altid købe et par ting på én gang fra samme køber, som de vil næsten altid tilbyde dig en rabat på portoen.

Når du byde, kan du mærke at nogle auktioner gå langsommere end andre, gå dage ad gangen uden nogen nye bud. Den næste e-mail fortæller dig, hvordan du kan drage fordel af disse ‘langsom’ auktioner.